Aktualitások

 • Élelmiszeripari üzemek fejlesztésére irányuló pályázati felhívások

  11Június

  Élelmiszeripari üzemek fejlesztésére irányuló pályázati felhívások

  Már elérhető a VP3-4.2.1-4.2.2-1-21 „Élelmiszeripari üzemek fejlesztése” című pályázati kiírás, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a feldolgozási tevékenységhez kapcsolódó eszközök, gépek, technológiai berendezések beszerzésére, illetve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására. Szeptemberben indul a nagy élelmiszeripari projektek pályázata, ahol a célterületek várhatóan hasonlóak lesznek, azonban a komplex üzemfejlesztésből adódóan a minimális támogatási összeg vélhetően jóval magasabb léptékű lesz.

  A kérelmeket 2021. július 7. és augusztus 31. között négy ütemezett szakaszban lehet benyújtani, a pályázat során a rendelkezésre álló keretösszeg 50 milliárd Ft. A projektek megvalósítási területe Magyarország teljes területe, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió Ft. Az igénybe vehető előleg mértéke a megítélt támogatási összeg 50%-a, az előleg összegével megegyező mértékű biztosíték nyújtása mellett.

  Jelen kiírásban az elsődleges célterületek az élelmiszer-feldolgozó üzemek és borászatok technológiai megújulásának támogatása, beleértve az anyagmozgatás és szállítás eszközeinek beszerzését. Mindkét célterület esetén igényelhető támogatás a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kiépítésére, melyek alkalmazásával többletpont is szerezhető.

  A támogatást azon mezőgazdasági termelő, illetve mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kivállalkozás jogosult igénybe venni, amelynek fejlesztési igénye Annex I. termék feldolgozására irányul. A projektek megvalósítására rendelkezésre álló időtartam a támogatói okirat hatályba lépésétől számított 24 hónap.

Ugrás az oldal tetejére